Giovanni Barberis, Dario Castellino, Valeria Cottino, Daniele Regis

arhitekti, Italija 

Giovanni Barberis, Dario Castellino, Valeria Cottino, Daniele Regis

ARHITEKT GIOVANNI BARBERIS
Leta 1992 je vstopil v družinsko gradbeno podjetje z nalogo projektiranja večjih arhitekturnih objektov. Opravljal je raziskave na področju varčevanja z energijo v stavbah v sodelovanju z raziskovalci s Politecnico di Torino. Trenutno je specializiran za arhitekturno načrtovanje, njegovi nedavni glavni projekti so vas Paralup, vinska klet Bartolo Mascarello v Barolu, obnova Palazzo Ferraris v Cherascu. Je podpredsednik gradbene komisije za občino Verduno v okrožju Langhe Unesco.

ARHITEKT DARIO CASTELLINO
Od leta 1994 se ukvarja z arhitekturnim projektiranjem, restavriranjem, urejanjem muzejskih prostorov in reševanjem alpske arhitekturne dediščine. Zasnoval je Galerijo sodobne umetnosti Tucci Russo, obnovo utrdbe Vinadio, izboljšanje gradu Linari, obnovo vasi Paraloup in Campofei, Muzej harfe Victor Salvi, obnovo cerkve San Paolo v Caragliu, Parusso klet v Monforte d'Alba in več stanovanjskih zgradb.

ARHITEKTKA VALERIA COTTINO
Od leta 1996 svojo dejavnost usmerja v predelavo in restavriranje, arhitekturno projektiranje, muzejsko gradnjo. Zasnovala je muzeje o enotnosti Italije; urbanistična prenova mesta Apt (Francija) in alpskih vasi Paraloup, Campofei, Ferriere. Od leta 2010 je predsednica Architettura Senza Frontiere Piemonte (Arhitektura brez meja). V Italiji in tujini vodi projekte, ki se ukvarjajo s socialno arhitekturo. Pristop je multidisciplinaren in vključujoč s posebnim poudarkom na lokalnih skupnostih in uporabi alternativnih materialov, kot je slama.


ARHITEKT DANIELE REGIS
Doktorat in post-doktorat iz zgodovine arhitekture in urbanizma (z Robertom Gabettijem) je izredni profesor za arhitekturno in urbanistično oblikovanje na Oddelku za arhitekturo in oblikovanje Politehnike v Torinu. Je avtor več kot 200 znanstvenih publikacij, ki se posebej osredotočajo na obnovo alpske dediščine.

Giovanni Barberis, Dario Castellino, Valeria Cottino, Daniele Regis