RAVAGO - GENERALNI POKROVITELJ PDA 2018

 

Hvala generalnemu pokrovitelju Ravago!

Koncept in oblikovanje Ravago predstavitve na PDA 2018: Bojan Pavšek (OPA!celica)
Foto Jadran Rusjan


 

Ravago je bil tudi generalni pokrovitelj PDA 2017: Film Ravago, d.o.o., Slovenija 

Nagovor Nade Uratarič, direktorice podjetja Ravago, generalnega pokrovitelja Piranskih dnevov arhitekture 2017 ob zaključku mednarodne konference razstavišču Monfort:

RAVAGO: V koraku s časom

Pri sodobnem načinu življenja se čas v procese ustvarjanja vključuje kot večplastna komponenta. Ne gre samo za fizikalni pojav, s katerim lahko merimo in določimo trajanje dogodkov. Pomembna vrednota arhitekturnega načrtovanja je, da ob hitrem tempu, ki ga narekuje sodobna družba, SPLOH ŠE IMAŠ ČAS! Tisti čas, ki je zelo zaželen, da ideja zaživi ter se preko skic, načrtov in gradnje materializira v končno podobo. Vendar se pri delu pogosto izgublja dragocene trenutke prav tam, kjer ne bi bilo potrebno. Ena izmed časovnih lukenj je zagotovo dolgotrajno iskanje in pridobivanje informacij o primernih gradbenih materialih. Le-ti so namreč ključnega pomena, da je na koncu projekt "v živo" točno takšen, kot ste si ga na začetku zamislili. Ker predstavlja premišljena uporaba gradbenih materialov pomemben segment pri oblikovanju prostora, je namen podjetja Ravago, da vam pri tem pomaga. Seznanili vas bomo z našim prodajnim programom ter skladno z vašimi željami in potrebami sooblikovali končni nabor. Nekaj iz naše palete fasadnih materialov smo za vas pripravili že na razstavnem prostoru v Monfortu. Verjamemo, da ogled za vas NE BO IZGUBA ČASA.

Antični Grki so čas delili na dva dela: kairos in kronos. Kairos je bil sveti čas, v katerem so se odvijali miti in legende. V njem se je lahko spreminjal tok časa, prihodnost pa se je lahko ustavila, pospešila ali celo priredila. Kronos je za antične Grke predstavljal linearen, merljiv čas. Dogodki v njem so bili zgodovinski in izmerjeni v dnevih, mesecih, letih … Menimo, da se tudi v sodobni arhitekturi skriva preplet obeh "antičnih" definicij časa. Če želite, da vam to pojasnimo tudi iz vidika uporabe kvalitetnih gradbenih materialov, SI VZEMITE ČAS in nas kontaktirajte. Hvala!