THE STORIES OF SLOVENE ARCHITECTURE

 

Spoštovani.

V začetku decembra sta arhitekta Špela Kuhar in Robert Potokar pri Beletrini izdala zanimivo in zelo lepo oblikovano knjigo Zgodbe slovenske arhitekture: petdeset zgodb o slovenski arhitekturi skozi čas, prostor in ustvarjalce. 
Knjiga je odlično novoletno darilo za arhitekte in za vse, ki jih arhitektura že zanima, ali pa jih bo začela zanimati ob njenem prebiranju.

Ob naročilu knjige Zgodbe slovenske arhitekture Beletrina vsem arhitektom podarja poseben 10% popust, ki ga izkoristite z vpisom kode BELETRINA10 ob nakupu v njihovi spletni trgovini. Knjigo pa vam tudi varno in brezplačno dostavimo na dom.

O knjigi
Arhitekta Špela Kuhar in Robert Potokar skozi petdeset zgodb na izjemno dostopen način približata zgodovino slovenske arhitekture. V zgodbah se zvrstijo stavbe, mesta, trgi, ulice, arhitekti in drugi ustvarjalci ter orisi ozadij, ki so botrovala nastanku arhitekture in slovenskega prostora, kakršnega poznamo danes.
Zgodbe si v knjigi sledijo kronološko, najprej vstopimo v čas koliščarjev in se pustimo voditi vse do arhitekture 21. stoletja. Posamezne zgodbe orisujejo izbrane arhitekture skozi različna časovna obdobja, ustvarjalce, različne zanimivosti, ki bralcu na poljuden način približajo svet umetnosti arhitekture. Vsaka zgodba je preplet dejstev in vsebinskih navezav na sočasno arhitekturo ter vpetosti v prostor in čas. 

 

Knjiga je opremljena z bogatim fotografskim gradivom. Skozi prebiranje posameznih zgodb je bralcu omogočen razkošen vpogled v celotno zgodbo slovenske arhitekture. 

"Vsaki umetnosti se lahko izognemo, a arhitektura je vedno okoli nas!"

Trda vezava, leto izida: 2020, št. str.: 464, isbn: 978-961-284-639-8,
redna cena: 34,00 EUR, 
cena s popustom: 30,60 €.

Preberite Zgodbe slovenske arhitekture
Želimo vam prijetno branje.

 

On photo: Protective building of the archeological remains of the church of St. Mihaela, Otok pri Dobravi, architect Oton Jugovec, photo Blaž Budja